© Copyright 2017 Studio International Engineering Consultants

THE MALL

SIEC have been commissioned by Dubai South to carry out a full pre-contract service of an approximate 18,000 sqm of GFA as a retail centre on a plot of land in The Pulse Community of Dubai South. 

 

The retail centre is targeted at the mid-class user in Dubai, UAE.

 

Whilst recognizing the need to develop a fast-paced and cost-effective development, our approach focused rapidly on the development of a retail centre with parking on the rooftop.

 

The immediate consideration that drove this decision was the saving in terms of total BUA that would be gained when this approach was considered over a basement parking option.

 

The positioning of the parking on the roof level creates a condition wherein the value of the 1st floor as a revenue space is increased dramatically.

 

This compared to traditional retail centers when this space is accessed predominantly from the ground level with the greatest value always being given to the units at grade.